Sie sind hier:

Geschiedenis

Examentraining

De luisteramateur

Dutch QSL Bureau

De radiozendamateur

Internationale Morsecode

DX Weekend Luxemburg

Radiomarkt 'sHertogenbosch

Westfalenhallen Dortmund

Ham Radio Friedrichafen

DNAT Bad Bentheim

Excursie Flevo zender

PACC Contest

Activiteiten

Propagatie

Projecten

Radio Shack

DX-Cluster

Greyline

Allgemein:

Startseite

Voorwoord

Contact

Disclaimer

Hier een compilatie van foto’s van 2 jaar DX-expeditie/langweekend in Luxemburg.

In 1999 werden de eerste stappen gezet om een Expeditie/langweekend te organiseren. Maar eerst moest een geschikte locatie worden gevonden voor dit leuke evenement dus Gerrit en Hans gingen met de xyl’s op zoek naar een geschikte camping. Naar diversen campings bezocht te hebben reden we het schilderachtige dorpje Tarchamps binnen en zagen we een campingbord Camping Um Bierg.


Toen we de camping opreden zagen we het gelijk al. De camping is gelegen op een berg van 500 meter hoogte vandaar de naam van de camping, dus ideaal om antennes neer te zetten zoals VHF/UHF en HF. Op het eerste oog een goed verzorgde camping op een berg rondom vrij uitzicht.


De camping licht in een natuurpark dus prachtige uitzichten vanuit de camping. Wat is in de omgeving allemaal te zien; er zijn voor het publiek geopend prachtige Kastelen. Er is een natuurpark, op 7 km afstand ligt het meer van Boven-Sure een prachtig natuurgebied.


Het tweede jaar reisde we met een grotere groep radiozendamateurs af naar Luxemburg voor het jaar DX-expeditie/langweekend. De radioamateurs die in het begin van de middag aankwamen begonnen al hun mast op te bouwen en daarin hun antennes op te hangen en af te spannen.


Nadat de antennes stonden en de radioapparatuur was aangesloten konden de eerste verbindingen gemaakt worden op de HF banden in cw en phone. Ook werd er een poging gedaan om op 2 meter met Nederland een verbinding te maken. In het begin van de avond trok de lucht dicht en begon hard te waaien, zou dit de nachtmerrie van het DX-expeditie langweekend worden ?


In de avond zou een welkomst barbecue worden gehouden maar door het slechte weer moest deze worden afgeblazen. Gelukkig konden we terecht in het restaurant van de camping waar we van een 3 gangen diner genoten.


De volgende morgen was er een koffie ronde waar het één en ander werd besproken over het slechte weer dat over de afgelopen 12 uur voorbij was getrokken. De temperatuur daalde tot 4 ºC met zware slagregens en windstoten.


Toen de storm was gaan liggen konden we nog wat meer HF-antennes opzetten.


Zondag avond was het weer zodanig verbeterd dat we de barbecue konden laten doorgaan.