Sie sind hier:

Radio Zendamateurrisme

Tekenen & Schilderen

Weeramateurisme

Paardesport

Volleybal

Allgemein:

Startseite

Voorwoord

Contact

Disclaimer

Waar is het allemaal begonnen deze gestoorde hobby. Deze interesse hiervoor is ongeveer 35 jaar geleden begonnen dat ik op jeugdige leeftijd al luisterde op vakanties in het buitenland met de wereldontvanger van mijn ouders. Deze radio was toen een Grundig Jachtboy na een het ochtend ritueel naar het luisteren van de radio Wereld omroep. Waar het laatste nieuws van de afgelopen 24 uur werd verteld, en niet te vergeten van het weer van de heer Pelleboer gaat het regenen of blijft het mooi weer en al laatst de oproepen van vermiste personen die in het buitenland vakantie waren van de ANWB.

Na dit ritueel van mijn ouders keek (luisterde) ik verder op deze prachtige radio. Al snel ontdekte ik de radio amateur banden en liep toen daar al warm voor. Dus al snel kocht ik bij de toenmalige radiozaak Te Kaat in Arnhem voor de thuisbasis mijn eerste twee meter ontvanger.Een cuna met 12 vaste kanalen d.m.v. kristallen en met een VFO van 144 t/m146 Mhz. Met een geleende G.P. antenne van een radio amateur uit de buurt die ik zelf heb nagebouwd kwam er al snel een 5 element richt antenne. Een jaar later had ik 9 element kruisjagy met op een rotor op het dak. Wat mij veel luisterplezier heeft gebracht.

Wat mij nu opvalt is dat de band bezetting van toen en heden met 80% is verminderd als ik tegenwoordig de radio aanzet is het soms stil op de frequentie op een paar repieters na en die staan dan ook nog in Duitsland. Ook voor HF kocht ik ontvanger de toen bekende FRG7700 van yeseu met alle optie erop met als een antenne een zelfgemaakte dilpole antenne onder het dak het leek toen ook of er een wereld voor mij openging. Tussen toen en nu zijn er diversen radio’s gepasseerd, radio’s die ik nu wel weer zou willen hebben maar ja!!