Sie sind hier:

Digitale Fotografie

Digitale Video

Diafragma

Oude Foto's en Films

3 D Stereofotografie

Allgemein:

Startseite

Voorwoord

Contact

Disclaimer

Ik fotografeer mijn hele leven, ik kreeg al op mjn achtste jaar van mijn ouders mijn eerste camera om hiermee de wijde wereld in te trekken. In het begin in zwart-wit, later in kleur. Ook zijn in deze jaren diverse camera's gepasseerd. Tot nu toe het digitale tijdperk in. Na 14 jaar kon mijn analoge EOS 700 body met pensioen.


Het leuke van deze camara EOS 700 is dat er buiten de gewone fotoprogramma's ook sluitertijden zijn te gebruiken. Door middel van het wieltje om te draaien is het een gewone spiegelreflex camara geworden. Waardoorik jarenlang prachtige reportages maakte. Tot het moment voor de nieuwe digitale EOS 300 D. Deze keus maakte ik doordat ik ook nog mijn bestaande oude lenzen kon gebruiken.


Mijn Yashica MAT 124G, lijkt zeer op een Rolleiflex 6x6cm camera TLR met ingebouwde externe seleniummeter. Maar het toch een gewone Yashica MAT124. Het is gewoon eigenlijk een basic 6X6 camera en ik heb in de jaren prachtige opnamen mee gemaakt


Na jarenlang met de Canon Canonet prachtige foto’s en dia’s maakte. Kocht ik in
1981 Contax 139 Q. De 139 Q camera’s hebben een vastgestelde kloksnelheden van kwarts. Ook heeft deze prachtige camera andere functies zoals met de flitser TTL (door de lens meeting). Op de body zit een standaard opjectief 50mm f/1.7 Planar T*.


Andere nieuwe eigenschappen omvatten een slot VE van de gemeten kloksnelheid, en een snellere flits synchronisatie (1/100ste seconde). Het is een aardige lichtgewicht camera voor professioneel en semi-professioneel gebruik. Al snel kocht ik de flitser de TLA 30 en het 28mm f/2,8 Distagon T* objectief. Een jaar later het 135mm f/2,8 Sonnar T* objectief. De camera is nog steeds oparationeel en maak er nog steeds foto’s mee, niet zo veel als vroeger maar toch nog ±70 foto’s per jaar.


In 1968 kreeg van mijn ouders deze camera de Canonet. De eerste betaalbare 35 mm camera en met het prachtige 45mm lens f/1.9 erin. En met een sluitertijd van 1 tot 1/500 van een seconde. Deze camera werd voor het eerst door Canon geïntroduceerd in 1961. Ik heb jarenlang veel foto plezier met deze camera gehad.


Ook mijn ouders hebben ook een aardige camera historie gehad. Mijn moeder heeft jarenlang in de jaren ‘50 met de SIX-20 "BROWNIE C” van KODAK gefotografeerd.


Ook mijn vader heeft jarenlang met de KODAK retina camera gefotografeerd.