Sie sind hier:

Het dorp de Pollen

Familie Nijkamp

Familie Kortland

Familie Reekers

Familie Actueel

Familie Foto's

Familie Parenteel

Familie Genealogie

Familie Kwartierstaten

Allgemein:

Startseite

Voorwoord

Contact

Disclaimer

Hier begint Genealogie van de fam. Nijkamp.


Willem Gerrits Nijkamp geboren 1749 trouwde in 1787
in Raalte met Engele Harmsen/Klein Nengerman geboren 1765 te Lochem. Hun zoon Harmen Nijkamp trouwde in 1823 met Jennigje Fijneman te Almelo. Harmen Nijkamp en Jennigje Fijneman kwamen omstreeks 1823 vanuit Raalte naar Vriezenveen.


Ze woonden Wijk buiten na 43. In 1862 trouwde hun zoon Jannes Nijkamp met Gerritdina Scherphof en bleef op de ouderlijke woning wonen. De zoon van Jannes Nijkamp, Jan Nijkamp trouwde in 1892 met Johanna Kunst zijn 1e vrouw.


In 1901 is Johanna Kunst overleden en Jan en de kinderen woonden toen een paar jaar bij zijn ouders in huis. Behalve de oudste zoon Johannes Nijkamp verbleef bij zijn opa en oma Kunst. Johannes Kunst en Hendrika Fokke woonden aan de Nieuwe Hoevenweg.


Johannes Nijkamp trouwde in 1926 met Hanna Grote lambers. uit dit huwelijk zijn geboren. Jan Nijkamp, Annie Nijkamp en Sien Nijkamp zij woonden op de Nieuwe Hoevenweg. Jan nijkamp trouwde met Dé Kortland, Annie Nijkamp trouwde met Bennie Reekers en Sien Nijkamp trouwde met Jan Nijboer.

Toen Jan voor de tweede keer trouwde met Hendrika Schipdam in 1913 werd het adres Wijk C no 37 De Pollen. (huidige adres Oude Hoevenweg 84) Hun zoon Johannes Nijkamp (uit het tweede huwelijk) trouwde met Hanna Gijsbers en bleven op de ouderlijke woning.


De andere zoon Jan Nijkamp trouwde met Hermina Everdina Webbink en gingen naar de Schippers straat. De Familie Schipdam (De Hillen) zijn de ouders van Hendrika Schipdam Arend JanSchipdam en Hilligje Bande woonden Wijk buiten no 57. (Later werd dit De Pollen no 22 ) Het huis werd afgebroken en het huis wordt nu bewoond door de familie Slot/Timmer.(Oude Hoevenweg 16).

Fam. Nijkamp.